Sider

fredag 10. juni 2011

quilt

Hei !
Jeg er en quilte glad jente, så det måtte bare bli en quilte blogg til slutt :-)

Dette bildet har jeg brukt lang tid på. Det er ikke alltid like lett å finne farger som passer sammen, samt, nok farger i samme fargeskala.

kommentaren fra TV2 sitt programm "Tid for hjem".
Veggteppe
Og til slutt, siste trøsteåpremie går til Mary Ragnarson og hennes veggteppe.
Dette er et dyktig stykke arbeid som har krevd god teknikk, masse tålmodighet, og ikke minst sans for farge og komposisjon!
Gratulerer!
Hilsen

Kjersti Bergesen

Teppet heter "walking in a winter wonder land"
 Her driver jeg på med teppet "walking in a winter wonder land" Det ble litt mange stjerner til slutt. Når jeg skulle begynne å sette sammen alle stjernene, ser jeg at noen blir for "rotete". Med det mener jeg at det blir for mye mønster på den røde bakgrunnen. Det ender opp med at jeg lager noen nye stjerner der jeg bruker helt ensfarget rødt stoff.

Her ser en at jeg har brukt ensfarget stoff for å roe ned teppet.

Jeg ville ha dette teppet i camping vognen på fjellet. Dermed laget jeg en ekstra kant nede, for å få det litt lengre. Det er deilig velur stoff på baksiden.


Dette teppe er:
Her har jeg vært på kurs med Marit Lauve fra Arna. Kurset ble holdt på Lappeloftet hos Marianne. Her lærte vi å bruke forkjellige trekant linjaler. Veldig greit å kunne.
På dette teppet som fokuset var å sette sammen trekanter, ser jeg nå i ettertid at jeg skulle ha brukt stoffer som ikke var så mye blomstrette. Stoffene tok vekk litt av hensikten med å få frem tre- og firkantene.  

Dette gamle mønsteret har jeg fått av min mor. 
Dette teppet har jeg sydd fra et mønster fra Love of Quilt fra juli/august 2011 utgaven. Her er det brukt hovedsaklig Matillda stoffer. Bilde heter Montmartre av Patti Carey.

På dette teppet har jeg brukt opp de gamle resste stoffene som jeg synes er mindre pene. Mønsteret har jeg funnet i boken: Geometric gems teppet heter pineapple nine patch. Det var meget enkelt å lage. 

Dette er jule teppet mitt. Husker ikke hva opprinnelses mønsteret heter. På dette teppet har jeg brukt natur silke på den svarte kanten. Som gir det litt ekstra liv i teppet.


Her har jeg vært på kurs hos Marit Lauve i Arna quiltelag. Kjempekjekt kurs. Utrolig enkelt teknikk. En syr sammen remser, kutter de opp og flytter litt på de og setter de sammen igjen. Et kurs som er inspirrerende å gå på. Mønsteret er fra Caryl Bryer Fallert

På teppet har jeg quiltet Sfinx inn på teppet. Rund teppet har jeg skrevet Elsker, deg, Lars, Mary med heroglyff tekst.
Detter teppet har Eldrid R Førde komponert. Teppet heter Kamelon. Grunnen til tittelen er dom dere ser. En kan lage mangen forskjellige motiver av teppet. ved å flytte flikene.

Detter teppet heter Eventyr teppe. Av AnnAKa


Teppet fra første quiltekurset jeg var på. Jeg er fortsatt ikke ferdig med det. Skal sette på litt flere perler, samt quilte engler inn i det. Men, men det kommer en dag....

Til dette slumreteppet har jeg farget stoffene og laget maler ut fra pleksiglass selv. 

Ja jeg vet, jeg har fine tær :-)

Løper fra AnnAKa

Husker ikke opprinnelsen.
Dette teppe er:
Her er et quilt teppe fra Carl Bryer Fallert med navnet "Flying free" Har litt igjen :-) Her har jeg valg å bare bruke klare farger

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei. eg lurte på det teppet som du kallër kamelon.Er det vanskeligt ?
og mye plukk?Utroligt pent.
Hilsen Kjerstis syglede.